Saturday, August 6, 2011

Selamat tinggal NKA Xpressmusic 5310~







Terima kasih 
Nokia Xpressmusic 5310
Kerana telah berkhidmat dengan aku selama 3 tahun. Sememangnya, kau tak banyak karenah. Cuma aku je yang ganas sebab banyak kali jatuhkan kau. Dan, abis badan kau calar-calar.
Banyak kenangan aku bersamamu. Namun, apakan daya. Jodoh kita tak panjang.

Kini, tiba masa untuk kita berpisah.
Selamat tinggal!
















Hai
Samsung Galaxy ACE S5380
Awak ni comel lah! Tergoda saya tau. Hehe.
Huh, inilah bahana nya sebab kerja kt kedai henset tuh. Sekali nak guna henset baru, amik yang canggih terus. Canggih ke??? Bagi aku, boleh la.. Ada Android kot.. :)
Aku sengaja usha website pasal Galaxy ACE ni, lepas tu aku terjumpa laman sesawang tentang perbandingan antara GA dan iPhone. Woo!! Teruja nk tahu ni. Hehe..



Reka bentuk dah lebih kurang je tu






Masing-masing ada kelebihan tersendiri kan. Haha. 
Tapi, aku masih nampak Galaxy ACE ni best. 
*terpaksa tutup mata dan tahan nafsu dengan iPhone. Serta meneliti status kewangan yang tak seberapa. Hehe.
Alaa, aku guna benda canggih pun. Bukan nya reti sangat. Setakat Call & sms pun dah ok. Tambah lagi dengar lagu & radio. Game pun mesti ada sekali.. Banyak plak yang dia nak ni. Ishhh!!




Compared with recent cellphones

ResolutionCapture extremely high resolution images
5 MP
WifiFast wifi support
802.11n (150 Mbit/s)
Multi-touch

Both support multi-touch
Intuitive gestures such as pinch to zoom

GPSHave assisted GPS
Assisted GPS
Thickness

Thin
Galaxy Ace:12 mm
iPhone 4:9 mm
Touchscreen type

Touch sensitive screens
Easy to use with your fingers
App store



Many apps available at their app store(s)
Galaxy Ace:Android App Market
iPhone 4:iPhone App Store
compatibility-score

Works with many headphones
1.0
App store

Both have an app store, 
makes it easy to add new games and programs
Galaxy Ace:Android App Market
iPhone 4:iPhone App Store
Talk time

Long talk time
Galaxy Ace:11 hours
iPhone 4:7 hours
Screen resolution

High resolution screens
Galaxy Ace:480x320
iPhone 4:960x640
Bluetooth

Recent bluetooth support
Galaxy Ace:3,0
iPhone 4:2,1
Multitasking

Both can multitask
Switch between running apps, 
surf the web while talking on skype for example


Dapat je gaji, terus sambar fon ni. Teruk betul perangai. Sangat gelojoh namanya tu. Hehe.
Bila dah ada kt depan mata. Tak cukup masa asyik dok belek application itu ini.
Huh! Jangan lah nak batak sangat ya Nadia.
Adik-adik plak dah sibuk nak main game itu ini.
Aduhai~


Satu je yang kurang best setakat ni. Kalau kau direct main fon ni 2-3jam. Tengok-tengok balik kan, bateri dah tinggal 1 bar je.. Sebelum kau main tu, bateri tu dah full kau charge. Lopek ah bateri Samsung ni.. Sedih sikit lah kot. Hehe..





Info tambahan : Kalau korg rasa keliru nak beli telefon bimbit yang mana ataupun nak buat perbandingan antara satu fon dgn yang lain.. Boleh lah pergi ke Sini ya~






Habis duit gaji aku untuk sebulan setengah. Huhu.. 







3 comments:

Rafidah Farhana said...

Nanad! Aku pakai samsung galaxy yang ni. Serius aku cakap, super cooll !
Welcome to samsung club.
HAHAHA.

Amirah Aisyah said...

Haha,banyak duit jalan jeee :)
Kite pakai satio lagi kesian, battery lagi cepat habis dari phone ni.

naDya SaRwaNi said...

@Rafidah Farhana
ouh, ye ke??memg super duper cool lah.. Hehe.. Thnx coz inviting me.. Huhu.. :)

@Amirah Aisyah
err, tu la pasal. Hp super, duit pun power jgak.. Alhamdulillah, ada rezki skit2 ni.. Lain kali, manalah tahu mekcha gna ipon ke.. :)