Wednesday, April 20, 2011

klu sekadar nk jd stalker, x payah laa....!



fen0mena ni dh biasa la.. haha.. xde lah aku nk ckp yg aku x prnh buat bnda2 cmni kn.. stalker 0rg atau dlm bahasa baik nya, mengintip 0rg lah kn, perkara biasa lah!..  x kisah lah sama ada kt facebook ke, atau kt bl0g, atau pun tweeter, myspace, tagged, tumblr n lain2 lah kan.. bnyk gler dh laman2 s0sial ni.. dh x terhitung dh bnyknya.. smpai nk senaraikan pun aku dh x larat.. hehe.. lg pun, cth lah kn.. kau buat akaun FB tu.. 0k, mula2 memg lah kau ckp, aku wt FB ni sbb nk cari kwn2 lama n keep in t0uch dgn d0rg kn.. klu x pun, mngkin senang nk share psl perkara2 urgent psl diri kau atau famili atau apa yg tlh brlaku kt sekeliling, negara, mahupun dunia...tp, lama2. percayalah, kau akan jd pengintip yg x bertauliah sama ada  secara sengaja ataupun tdk! haha.. bgaimana nk tahu k0rg ni terlibat ke x? senang jela..

1) suka bukak wall 0rg n baca k0men2 d0rg. Padahal, xde kaitan pun dgn k0rg.. tp, k0rg rasa nk tau apa yg trjadi pd 0rg tu..

2) tg0k gambar2 0rg tu yg memg sah, xde kena mngena lngs0ng dgn k0rg!

3) Add je org tu wlupun kau x prnh kwn dgn dye secara realiti nya. sbb sibuk nk tau apa yg brlaku dlm kehidupan dye.

4) Like segala status 0rg tu.

5) x berani nk k0men2 apa kt status 0rg tu, tp hnya memerhatikan shj prbualan status tu.



aku ni bercerita mcm bnyk pengalaman je kn? haha.. err, secara jujur. Aku ad jgak wt bnda2 kt atas tuh. tipulah klu k0rg xde kn! seriuz k0rg adalah 0rg yg hipokrit! x payah lah nk berdalih dgn mengatakan, " stalker tu apa? aku tg0k2 je wall dye. xde niat apa2 pun" weeekkkk!!! tipu lah tu! eh2, klu kau x buat apa2 kn.. yg prgi bukk wall dye tu apsal? dah la, x kenal n x kwn plak tuh.. x prnh jmpa lg satu hal! haha... seriuz kant0i! 
lg satu kan, klu psl stalker2 ni... yg rajin buat ialah bila mana anda sy0k kt sese0rg tuh.. masa ni lah nk prgi add dye.. kn3x! bleh tau apa yg dia buat. apa yg dia suka, mkn, minum.. n b0leh jgak nk tackle dye klu ada peluang kn.. hakkktuuiihhh! jgn harap lah.. haha.. klu k0rg dpt kenal dgn dye, pastu g keluar n jmpa dgn dye secara realiti, n lepas tu jd kawan yg sememangnya kawan kn...... err, kebetulan je tuh! hahahaha... x payah lah~ lupakan hasrat tu.. 

errkk, apsal aku agak berem0si di sini n berada di satu pihak shj? hehe. 0keh2, cmni tau.. aku xde nk kata salah jd stalker n xde ah s0kong bnda ni.. tp, hak masing2 kn.. ada yg suka n ada yg x suka.. ada yg jadikan h0bi n ada yg jadikan keperluan.. bergantung pd 0rg tersebut! apa pandangan ada psl perkara2 cmni? setuju dgn sy ataupun n mmbantah? hahaha.. suka hati lah kn, apa kita akan nilai bnda2 mcm ni... segala apa yg berlaku ni ada hikmah nya kn. CHILLEX sudah! jd matang skit! hehe.. 




2 comments:

Syimir said...

huhu..stalk la best..hehee

naDya SaRwaNi said...

krja kau lah tu kn~ hahaha..
xpe2, bleh la jd geng cmni! :)