Monday, April 18, 2011

kegiLaaN Drama K0rea?!!



asyik dgr 0rg cter je keser0nokan drama2 k0rea ni.. nk lah jgak tg0k kn.. apa la, yg sy0k sgt dgn cter2 k0rea tuh! start dr F1 baru aku tau psl bnda2 ni.. tp, waktu  aku x tg0k pun lg.. sbb wktu tu aku bukan nya lyn sgt bnda alah ni.. dgr jela kwn2 cter psl pelak0n2 her0 dye yg `kacak` lah k0non tu kn.. aku pun, bila d0rg dh mula bukak cter psl bnda ni,  `what the hell u all talking ab0uuttt???????`... ceh! xde lah aku guna ayat tu.. nk kena lmpang? haha.. cuma diam n jd tunggul kayu jela. pastu, rasa b0san, blah jela sbb nk mnyampuk pun, aku x tau pe bnda yg d0rg duk cter.. dh lah st0k yg teruja gler.. siyes, aku x fhm! apa lah yg best sgt dgn cter k0rea ni??? n kakak2 sepupu pun kdg2 asyik duk sembang psl bnda ni... tetiba tuh, aku rasa cm trpinggir plak sbb x tau pe2.. haha.. mula dr Princess H0ur, Sassy girl, Winter s0nata, My Girl, Full H0use n lain2.. eh? hafal k0t tajuk2 cerita dye.. tp, cter2 tu sume bl0m tg0k lg... hehe...  



jd, 1 hari tuh.. aku pun j0in lah tg0k skali drama k0rea ni kt asrama time F3.. yela, b0san k0t asyik d0k mnghadap buku je.. ujung mnggu plak tuh.. x tau dh nk wt ape kn... wlupun aku x suka tg0k cter2 k0rea, aku pksa jgak.. waktu tu, 8tv lah yg slalu siarkan cerita2 k0rea ni.. pkul 4-5 ptg.. x pasti lg skrg ni ada lg ke x.. malaz nk g usha.. hehe.. bg bdak2 yg giler k0rea, memg d0rg dh sedia awal lah kt dpan tv tuh.. n cari p0rt yg selesa.. agak ramai jgak lah wktu tu...aku pun`ter`j0in skali grup tu... hahaha.. 0keh2! Drama k0rea pertama yg aku tg0k waktu tu adalah Wonderful Life.. pelakon dye???  aku x tau spe.. hehe.. tp, muka aku cm lah.. klu tg0k dye brlak0n kt mne2 drama atau filem.. aku ingt lah yg dulu dye ni pelak0n sekian2... jln cter dye bleh tahan lah! memg nk kata apa lg kn.. patut lah pun, d0rg trtnggu2 cter ni.. xyah lah nk cter sinopsis dye kt sini.. cari sendiri lah! tp, sumpah best! huhu.. aku pun dh lupa cter dye cmne.. tp, agak t0uching lah sinopsis cter ni.. Budak kecik tu lah punca aku nangis! hahaha... :p



waktu ni belum addicted lg pun.. n xde lah gler2 cm bdak2 tuh.. huhu.. ala, klu k0rg tg0k cter drama.. mesti nk tau cmne tamat dye kn. jd, aku hnya 0bses nk tau apa kesudahan cter ni.. tu je.. hurm, happy ending lah jgak! :)







drama yg seterusnya plak.. The Prince Who Turns Into A Frog. drama ni bukan k0rea, tp Taiwan punya! jln cter dye pun best jgak! n yg paling sy0k, her0 dye hensem sgt k0t! aku jatuh cinta! haha... x caya? kt bwh ni ada skit gambar2 dye.. lg2, klu dye wt muka seriuz n blur dye tu... memg cute sgt la weh! dh trbyg2 n berangan berada kt tmpt her0in cter ni n duduk kt sebelah dye.. hehe.. ehem2, k Nadia.. st0p that exciting feeling! 


yg aku tau, nama dye Ming Dao.. tu je! hehe... yg lain2 tu, aku xnk amik tau~ hensem kan? ye2, sgt hensem! aku nk yg ini... jgn curi tau! hahaha.. pergi cari yg lain! :p










B0ys 0ver Fl0wer
huh! klu psl drama ni plak, aku mula dgr psl tajuk dye waktu lepas abis spm.. x pasti lah bila wktu spesifik drama ni keluar.. pastu, dgr2 cter dr 0rg2 yg dh tg0k.. sume kata best.. aku mcm? 0uh, ye ke.. haha.. xde lah nk tg0k pun.. pastu, waktu masuk asasi, rum8 yg ajak tg0k cter ni.. aku pun, lyn jela.. sbb b0san k0t ujung2 mnggu tuh.. asyik studi je... ad0i lah! ha! amik kau.. lepas tuh memg asyik mnghadap bnda ni jela.. n ntah knp lah aku ni, rajin gler buffer cter ni kt y0utube dgn wifi UM cm hampeh tu kn! sbb tu jela.. aku 0bses nk tau apa kesudahan cter dye.. n patutlah pun, 0rg ckp best.. her02 dye hensem n c0mel k0t.. tp, aku xde lah nk batak sgt dgn her02 kt BOF ni.. sbb aku dh ada Ming Dao kn.. hehe.. geli lah nadia 0i! errr, ending dye xde lah bg impak yg besar sgt.. biasa2 je pun.. huhu.. bhagian yg best ialah adegan antara Jun Pyo n Jan Di jela... sbb bnyk k0nflik n brmain dgn em0si kn... yg lain2 tu.. sedang2 je! n lg 1, lagu Stand By Me tu kn... best weh! hehe.. n lagu dye yg lain2 pun sy0k jgak lah~







n Drama yg ni plak.. kurg best lah~ jln cerita dye 0k je.. cuma mngkin dh biasa k0t tg0k jln cerita dye cmni.. i want m0re! haha.. bnyk gler air mata yg pelak0n2 dye kluarkan... senang plak tu air mata d0rg mngalir.. mencurah2 plak tuh! huhu.. tp, aku suka impak perasaan yg d0rg tunjukkan.. benci+sedih+gembira! memg menusuk jgak lah! n terbaik dr ladang! eh3x, nk jd pengulas plak kt sini... tetiba je kan? hehe.. :) klu rasa nk tg0k drama Cinderella`s stepsister ni, sedia kn lah k0tak tisu kt tepi ea.. mana lah tau air mata k0rg pun mncurah2 sma cm pelak0n2 dye.. hehe..







skrg ni plak! aku tgh 0tw tg0k cter Dream High! setakat ni, bleh tahan lg lah jln cter dye.. layan jew smpai penghabisan cter! mcm tg0k High Scho0l Musical skit lah, klu lyn cter ni... 0yeaaahh.. 






tu jela cerita aku psl Drama K0rea ni
aku xde lah terlalu 0bses sgt! biasa2 je... melainkan Ming Dao. tu pun Taiwan punya, k! hehe..
aku tg0k pun, sbb b0san n nk isi waktu2 kosong.. bukan mcm sstgh 0rg yg giler2 dgn k0rea ni.. siap beli DVD player dye lg, simpan p0ster pelak0n2 plak.. huhu.. n lg 1, klu dgr radi0 era mlm2 kn.. ada carta K-P0p k0t.. x pasti lah kn.. errr, aku mcm? adeh, pesal lah ada carta ni..bukan nya apa, lagu dye 0k je..klu yg best n sedap didengar tu.. 0k jela kn.. tp, masalah nya, x fhm n x bleh nk nyanyi sama2.. sedih kn klu cmtu.. tp, xde ah rasa nk nangis ke apa.. hehe... maklumlah xde darah keturunan dr K0rea.. klu lagu Indon tu bleh la lyn lg sbb m0yang asal dr Jawa Tgh kn.. bhahaa.. merepek ape aku ni? :p





1 comment:

~LaVeNdEr LaVaToRy~ said...

cerita korea memang kebanyakannya best..wonderful life tu anak dia sakit kan..BOF pulak memang terbaik la..