Thursday, February 9, 2012

It's over winter break!



Yeayyy!! Winter break dah nak tamat! 


Padahal dalam hati, tak mungkin! Taknak! Urghhhhh~ 
Sebab nya apa? nak exam lah...

Kalau bagi mereka-mereka student Mesir yang lain, (yup, mereka yang sudah habis exam semestinya!) waktu winter break ni lah musim makan angin ke sana ke mari. Musim sejuk lah katakan..... Tapi, kami (pelajar-pelajar Universiti di Tanta ni) Sobb, sobb, sobbb... Tak ke mana sgt pun. Setakat keluar rumah, beli jajan, sayur-sayur, ayam, roti, dll... Tu je~ 
Haha.. Nada sedih la tu konon kan? Gedik je...
Yelah, tak berapa nak mampu pun kan, nak ke sana ke mari tu. 


 

Antara tempat yang menjadi pilihan ramai untuk dikunjungi pada musim sejuk ialah Gunung Sinai... Selain dari nak menikmati adanya salji kt situ, serta melihat kebesaran Allah iaitu keindahan timbulnya matahari (sunrise), terdapat juga kesan-kesan sejarah peninggalan para Anbiya' di situ terutama yang berkaitan dengan nabi Musa. Dengar cerita dari mereka-mereka yang dah sampai, memang macam best. 
Tapi.........
Buat setakat ni, aku tak lagi terasa teruja nak ke mana-mana. Sebab, errrrrrr... ada lah kot sebab-sebab nya. Hehe... lain kali lah kot kan. Ada 5 tahun akan datang lagi kot. Tak lari ke mana pun Sinai tuh! Hehe... :p



Dan, tapi... Kalau ada yang saje nak tukar hangin tu kan, yang memang sebetul-betulnya mereka makan angin. Dengan tersengaja memilih tempat-tempat yang lagi menarik dari apa yang ada kt Mesir ni haaa..
Antaranya, pergi London kot! Wow, macam best je kan.
Tak kurang juga, ada yang ke Sepanyol wow! Switzerland wow! Itali lagi lah wow!.....
Jeles lah plak. Hehe. Nak jugak. Nak jugak.



Dapat main salji yang sebetul-betul salji. Pergh, memang best lah kan.
Ops, tereksaited over sangat lah kan. :p
Takpe-takpe, kalau berkesempatan.. Akan sampai ke tempat-tempat itu jua. Yeayyy!


Tapi, bagi kalau aku lah kan.... 
Macam lagi best je kalau cuti yang ada, lepas tu ada wang saku lebih ni. Beli tiket balik Malaysia. Lagi OHSEMMM kot...
Kalau aku lah kan. Hehe.... :p



Apa ke halnya, nak cerita pasal perihal orang lain ni?
Okay, stop it... Move on to my story.... Hehe

Aku pergi jalan mana je eh cuti winter tadi?
Errrr, nak jalan jauh-jauh dan lama-lama pun... Macam tak sampai hati, sebab?!! 
Tak kan lah nak bergembira+berpoya-poya sebelum exam tatkala buku Anatamoy, Physiology, Histology, Biochemsitry memanggil-manggil kan? Ish3x... Sangat tak patut! Haha...

Tapi, dalam kesibukan winter break dalam erti kata lain study week tu kan..
Ada lah jugak curi masa untuk ke sana ke mari.
Bukak je cuti tu, terus gerak ke Cairo. Pergi pameran buku + pusat bowling... Errr, best lah jugak. Bagi pelajar yang duduk kt bhgian kampung Tanta ni, memang lah seronok dapat ke bandar Cairo tuh.
Jejak kaki sekejap pun dah seronok sangat. Tengok bangunan, jalan raya. Dah syok kot. Hehe...



Lakonan semata-mata. Ceh




Bowling~
Secara keseluruhan, aku seronok dan gembira pada hari tersebut. Walaupun, agenda untuk merebut microwave tidak tercapai. Huhu.. :p



Haaaa, seterusnya plak lah kan. Yang ni aku teruja! 
Semalam, 09022012.. Aku, housemate dan beberapa rakan-rakan yang lain. Gerak ke Cairo  untuk selesaikan hal-hal yang berkaitan dengan zakat selangor tu kan. Di mana, memerlukan pengesahan pegawai Selangor di Mesir ni....
Apa lagi, menjongket lah. Haha.. Opsss, lama tak guna ayat tuh. Hehe... :p


Apa yang eksaited nya ialah sepanjang perjalanan nak ke tempat tu. Aku rasa macam nak balik rumah. Umpama jalan dari Klang ke Sabak Bernam. Mula lah kan, nak 'touching2' ni. Huhu. Suka sangat layan perasaan. Haisshhhh~


Rumah BKAN Selangor

Bila dah sampai situ. Lagi lah Wow!! hehe. Tak habis-habis dengan wow dia. Apa punya keanak-anakan ntah... :p
Sebab apa ku teruja. Mestilah sebab tempat dia. 
Nama tempat tu Haiyul Asyir. Terletaknya rumah-rumah negeri Malaysia di situ. Yuhuu.. Cantik kot rumah negeri Selangor kt situ.
Dan, nak cakap. Memang sangat untung kalau dapat tinggal kt situ. Apa yang aku tahu, mereka yang tinggal kt bangunan tu hanya mereka yang terpilih iaitu yang dapat yayasan negeri. Wow, untung lah kan...
Hurm, takpe.. untung juga dapat duduk kt bangunan Imarah MM yang serba indah ni. ALhamdulillah. Hehe.. XD
Errr, yang aku perasan lah kan. ada rumah negeri Pahang, Kedah, Terengganu jugak kot. Kalau tak silap lah. Sebab tak berapa nak sempat nak usha semua tempat tuh. 
Dah la, penat dah teruja sana sini~



Bersama housemate tersayang.
Yang takde dalam gambar pun sayang jugak tau! Muuahhhh~



boleh buat salam perantauan ni. Hehe....






Okay lah setakat ni je dulu update ku.
Sayonara Winter Break! Tahun depan InsyaAllah jumpa lagi.... 




Jumpa makwe kt situ kot. Tapi, pertemuan yang tak disangka dan sangat singkat. hehe.


Errr, yup! Aku memang pakai winter coat yang tu je. Hehe. Maklumlah, rezeki ada satu je dulu. Alhamdulillah. Cantik tak winter coat tuh?!!! XOXOXOX



2 comments:

Syimir said...

hoho.goodluck for ur exam :)

naDya SaRwaNi said...

@Syimir

Thanx~ =)